Katasztrófa-elhárítási terv szabályzat

Ebben a szabályzatban rögzíteni kell az összes olyan körülményt, ami egy teljes megsemmisítő katasztrófa esetén lehetővé teszi a munkamenet mihamarabbi folytatását, az ügyfelek kiszolgálását, a szolgáltatás vagy termelés mihamarabbi helyreállítását. Be kell mutatni, hogy a dokumentumban van-e:

» katasztrófa esetére kijelölt alternatív, munkavégzésre alkalmas hely, ez mennyi idő alatt vehető igénybe, a hely milyen műszaki és egyéb infrastruktúrával rendelkezik, mennyi időt vesz igénybe a szolgáltatás, termelés, gyártás, stb. teljes átszervezése az új helyre?

» elvégzett és dokumentált szimuláció a fent leírt folyamatra? Kik végezték a szimulációs tesztet, kivel lett elfogadtatva annak eredménye?

Vizsgálni kell, hogyan érvényesülnek az Adatmentési szabályzatban, Vírusvédelmi szabályzatban, Adatvédelmi szabályzatban és Jogosultsági mátrixban leírtak a szimulációs gyakorlat során.

Meg kell határozni az IT eszközök pótlásának a folyamatát, esetleges meleg és hideg-tartalék rendszerek rendelkezésre állításával. Elő kell írni, hogy a korábbi gyakorlathoz képest hogyan változnak az egyes IT beosztottak felelősségei és alá-fölé rendeltségi viszonyai egy esetleges katasztrófa során. (Idézni lehet a Munka -és feladatkörök szabályzatát.)

Kapcsolat

telefon: +36-20-439-3262
e-mail:
mz_kukac_sysadmin_pont_hu

Legetøj og BørnetøjTurtle